søndag 22. april 2007

Gulrotkake

Dette er en veldig god gulrotkake. Ingrediensene ser heller prektige ut (særlig om jeg legger til at det er best med økologiske gulrøtter), men kaka smaker syndig og luksuriøst. Jeg mistenker at hemmeligheten ligger i oljemengden.

250 g revet gulrot
150 g brunt sukker
2 dl nøytral olje
3 egg
75 g siktet hvetemel
50 g grovt sammalt mel
1 ts natron
1 ts kanel
litt muskat
litt salt
50 g valnøtter (finhakket – kan sløyfes)

Pisk egg og sukker til eggedosis, rør inn resten av ingrediensene. Stekes i rund form midt i ovnen på 200 grader i 30–40 minutter.

Glasur: Rør sammen 200 g Philadelphia eller annen nøytral kremost, 100 g melis og en dæsj sitronsaft.

1 kommentar:

HP sa...

Den oppskriften ser bare snadder ut! Skal prøves.

Vi har brukt en lignende oppskrift tidligere, og til fyll så hadde vi kremost med ananas og mandarin(?) blandet med hvitpisket smør, også veldig godt.