fredag 31. desember 2010

Plommen ut av egget


De ble nok ikke helt som Pascal lager dem (det var visst sant at de skulle stå til overflaten var tørr), men gode ble de lell, de franske makronene som var årets børi-ved-prosjekt.

Dessuten kan jeg takke disse makronene for den siste inkarnasjonen av karamellpuddingoppskriften min. Ja, den blir mer kremete og generelt lekrifisert av å bruke flere eggeplommer. Revidert versjon er sånn:

4 dl h-melk
2 dl kremfløte
3 egg
4 eggeplommer
1 vaniljestang
60 g sukker
sukker til bruning (150 g?)

Kok opp melk og splittet vaniljestang, rør inn sukker. Pisk eggene godt sammen, rør dem inn i den lunkne melkeblandinga og sil blandingen. Brun sukker i formen, ha i eggeblandingen og ha i ovnen på ca. 130 grader i vannbad. Jeg er aldri sikker på hvor lang tid det tar, men en time-halvannen, ca.?

Ingen kommentarer: